TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

butter pat [1 record]

Record 1 1991-02-18

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
DEF

An individual portion of butter served in restaurants, not covered with parchment paper.

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Les plaquettes de beurre sont groupées dans un carton de 2 à 10 kg, d'une solidité permettant un empilement par 6 ou 12 unités. Dans certains cas, surtout aux Pays-Bas et aux USA, chaque plaquette est logée individuellement dans un carton qui protège la plaquette contre toute déformation, assure une meilleure présentation et une meilleure isolation thermique [...]

OBS

Ici il s'agit de "plaquette de beurre" dans le sens de "portion individuelle non recouverte de papier sulfurisé" (BT-197) par opposition à l'autre type de plaquette de beurre recouverte de papier sulfurisé, "butter reddy" en anglais.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: